Logo


Oxijet (ook bekend als airdouche)

De Oxijet is een waterbesparende element die eenvoudig te monteren is op iedere douchekraan. Of deze nou met de hand geregeld wordt of via de thermostaat, de Oxijet past altijd door zijn revolutionaire ontwerp.

Geen krachtverlies

Het slimme ontwerp voorkomt krachtverlies van de waterstraal. De Oxijet bespaart minstens 25% (en situationeel tot 50%) hoeveelheid water dat er uit de douchekop stroomt, zonder in te leveren op douchecomfort.

Legionellapreventie

Det gepatenteerde ontwerp van de Nieuw-Zeelandse Oxijet heeft een legionella preventieve werking. Na gebruik laat de Oxijet water uit de douchekop en/of slang stromen. Het ontstaan van een schadelijke biofilm binnen de douchekop en -slang en de groei van de Legionella bacterie worden hierbij tot het uiterst beperkt!

Eenvoudige montage

De Oxijet is heel eenvoudig binnen 10 minuten te monteren zonder gebruik van speciale gereedschappen. De Oxijet is zo ontworpen dat hij als een soort verlengstuk tussen uw (thermostaat)kraan en doucheslang past.

Voor optimale resultaat adviseren wij wel de Oxijet te gebruiken i.c.m. de bijbehorende Oxijet douchekop en -slang. Een juiste inwendige slangmaat zorgt voor de juiste flow om het venturi-effect te optimaliseren.

Besparend douchen Met de Oxijet bespaart u minstens 25% (situationeel tot 40%) op waterverbruik en 30% energie verbruik met iedere douchebeurt, dit kan resulteren tot een forse besparing op de jaarnota. Oxijet: slimme aanschaf, eenvoudig in montage en zelf terugverdienend!

Bekijk de vele promotiefilmpjes bij "media" en download de flyer bij "downloads".

Om de Oxijet optimaal te laten werken, leveren wij de Oxijet uit in een set, samen met een goed passende doucheslang (inwendig 8mm diameter) en waterbesparende douchekop. Een doucheslang met een te grote doorlaat kan een correcte werking van de Oxijet tegen gaan. En een douchekop met bijvoorbeeld een blokker kan de doorstroming nadelig beïnvloeden. 

oxijet_main_douche

 

OxiJet, het element om waterbesparend te douchen

Water is van oudsher een schaars product. In vele streken op onze aarde is het beperkt voorradig.  In Europe hebben hier Spanje, Frankrijk, Griekenland en niet te vergeten Duitland ook last van. Niet alleen de uitdaging om voldoende water voorradig te hebben in onze sanitaire eisende maatschappij maar ook de kosten van het verschonen van afval water, dit geldt zeker voor Nederland,  is een probleem wat hand over hand toeneemt.

In het verlengde hiervan is men in landen waar aanwezigheid een hoofdbreker is al lang op zoek naar besparingen. Waterblokkers in de leidingen zijn hier een voorbeeld van. Echter hebben deze allemaal het nadeel dat ze naast water besparen ook de kracht met meer dan 50% verminderen.

Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de Oxijet. De Oxijet heeft een blokkerende werking maar levert door haar toegepaste Ventura techniek niet aan kracht en beleving in. Kern van het verhaal, de Oxijet is in een ongeblokte situatie 25% tot 50% waterbesparend en 30% energie besparend per douche beurt. Bijkomend groot voordeel is dat de roze Oxijet de slang laat leeglopen, en daarmee  Legionella bacterie werend is.
De vitaliserende werking van een krachtige douche, een douche nemen heeft naast een hygiënisch doel ook een vitaliserend effect. Een krachtige warme douche zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan, het stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen. Een stevige warme douche kan helpen tegen spierpijn en stijfheid. Voor een optimaal effect is een wisseling van koud/warm het beste. Een krachtige wisseldouche werkt verfrissend en verkwikkend en verbetert de bloedcirculatie. Douchen is meest eenvoudige vorm van hydrotherapie!

OXIJET – Het element om waterbesparend te douchen

De voordelen van de Oxijet op een rij:

  •     Bespaart situationeel minstens 25% tot 50% water (zie toelichting Flyer Oxijet 2017)
  •     Bespaart 30% energie
  •     Geen douche kwaliteit verlies
  •     Hydrotherapie bevorderend
  •     Legionella werend
  •     KIWA goedgekeurd
  •     Greenkey (etalage – water)

Oxijet in doosje

Download de Flyer Oxijet 2017

Risico's van verstelbare douchekoppen

Douchekoppen zijn er in diverse variaties. Douchekoppen met 7 verschillende instelbare sproeistanden vormen daarbij geen uitzondering. De praktijk leert dat een meerstanden-douchekop vaak op de meest comfortabele stand staat voor de gebruiker en dat deze stand incidenteel of nooit wordt veranderd. Dit brengt echter risico’s met zich mee.

Hoe zit dat precies?

Globaal bevindt zich aan de binnenkant van een meerstanden-douchekop een doolhof aan kamertjes en schuifjes (zie foto) die via een bedieningsmechanisme aan de buitenzijde wordt geopend of gesloten. Deze afgesloten ruimtes zijn onbedoeld geheel of gedeeltelijk gevuld met water en de eventueel aanwezige biofilm, waardoor er een verhoogd risico bestaat van uitgroei van de legionellabacterie. Het risico zit dus in de afgesloten ruimtes die niet worden doorspoeld tijdens het gebruik van de douchekop. In de praktijk ziet men dan ook dat er een verhoogd risico bestaat op legionella-overschrijdingen bij gebruik van de meerstanden-douchekoppen.

doorsnede-meervoudige-douchekop

Advies: gebruik enkelvoudige douchekoppen of spoel de douchekoppen

Onderzoeks- en adviesbureau C-mark adviseert vanuit de optiek van legionellapreventie daarom om waar mogelijk enkelvoudige douchekoppen te gebruiken, waarbij alle ruimtes goed doorgespoeld worden tijdens gebruik. Bij gebruik van douchekoppen met meerdere sproeistanden adviseren wij om deze regelmatig te spoelen op alle verschillende standen.

Meer weten?

Voor vragen of specifieke informatie, contacteer ons of ga naar het originele artikel (bron) op www.c-mark.nl. C-mark: hét aanspreekpunt voor waterveiligheid en waterkwaliteit.

RTL4 TV programma Woontips, uitzending van 23 en 25 september 2017.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op:

E-mail: info@easy-fitt.nl
Telefoon: +31 (0)72 534 5070

Wij zijn iedere werkdag gegarandeerd bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur.
​Op e-mails reageren wij standaard binnen één werkdag.

 

Adresgegevens

Easy-Fitt

Easy-Fitt Installatiematerialen
Celsiusstraat 20
1704 RW Heerhugowaard
Nederland
tel. +31(0)72-5345070
info@easy-fitt.nl

Betaalmogelijkheden
iDeal
PayPal
Bancontact
IBAN
Advies nodig?

Bel ons op +31(0)72-5345070
Of stuur onze klantenservice een email.

Erkend leerbedrijf Erkend leerbedrijf

Op alle transacties zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing
Copyright © 2009 - 2020 - easy-fitt.nl