Ministerie van justitie en binnenlandse zaken (JUBI)

 

De nieuwbouw van het Ministerie van Justitie en Binnenlandse Zaken is één van de projecten waar wij trots op mogen zijn! Verschillende aspecten (zie promotiefilmpje) maakten dit een een zeer uitdagend project, dat uiteindelijk met noemenswaardige resultaten is gerealiseerd.

Zo werd het project in een recordtijd van slechts 47 maanden maar liefst twee maanden eerder dan de overeengekomen tijd opgeleverd. In dit prestigieuze project is de gehele betonkernactivering (BKA) uitgevoerd met onze eigen EasyFitt MIDI composiet buis. Voor dit doeleinde is bijna 13.000 meter voorgeïsoleerde buis verwerkt.

Daarnaast zijn onder meer 7.500 radiatoren met onze materialen aangesloten. Om de aansluiting hiervan te vereenvoudigen hebben wij speciaal voor dit project een unieke fitting met geïntegreerde kogelkraan ontworpen. Het "Jubi-kraantje" is samen met vele kilometers buis en duizenden andere fittingen op slechts centimeters afstand van data- en elektriciteitskabels weggewerkt in de kabelgoten! Wij zijn er trots op dat de installateur, adviseur en opdrachtgever van dit project het vertrouwen in onze producten heeft gehad om deze constructie te maken!

Project: ​Nieuwbouw ministerie van Justitie en Binnenlandze Zaken (JuBi)
Adres: Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag
Vloeroppervlak: 132.030 m2
​Hoogte: 147 meter
Raming: €330.500.000
​Startdatum: november 2008
​Opleverdatum: ​8 december 2012
Installateur: HOMIJ Technische Installaties
Adviseur: Deerns

Geschreven op 8-12-2012

#