Logo


Vloerverwarming

John Guest vloerverwarmingssystemen

Compleet systeem – push-in techniek – hoogwaardige kwaliteit

Als u voor een nieuwbouw- of renovatieproject vloerverwarming overweegt te installeren, kunt u bij Easy-Fitt terecht voor de levering van alle benodigde materialen; van kunststof vloerverwarmingsbuizen en RVS verdelers tot inbouwkasten en draadloze thermostaten. Naast materialen voorzien wij u graag van advies over de aanleg van uw systeem. In overleg kunnen wij zelfs uw complete vloerverwarmingssysteem voor u ontwerpen! Neem bij interesse contact met ons op voor meer informatie.
Veel gestelde vragen over vloerverwarming en de daarbij horende antwoorden vindt u hieronder:

Kan vloerverwarming gebruikt worden in combinatie met radiatoren?

Ja, vloerverwarming kan eenvoudig geïntegreerd worden in traditionele radiatorverwarmingssystemen.
Hoe lang duurt het bij gebruik van vloerverwarming om een kamer op temperatuur te krijgen?
In vloeren met een grote massa kan het doorgaans 2 tot 3 uur duren voor een kamer vanuit een onverwarmde situatie op temperatuur gebracht is. Wanneer de ruimte eenmaal op temperatuur gebracht is, houden de regelingen de temperatuur van de vloer constant wat een verminderd energieverbruik en een snelle opwarmtijd na nachtregeling de volgende ochtend tot gevolg heeft. Houten vloeren met vloerverwarming hebben een opwarmtijd die vergelijkbaar is met radiatorsystemen.

Hoeveel warmte geeft een vloerverwarmingssysteem af?

Betonnen vloeren geven als vuistregel maximaal 100 W/m2 af. Voor houten vloeren is dit 70 W/m2.

Wat is de maximale oppervlakte van een vloerverwarmingssysteem?

In principe is de maximale oppervlakte van een vloerverwarmingssysteem oneindig. Wel dient rekening gehouden te worden met een maximum van 120 – 150 m2 per verdeler (met een maximum van 12 circuits per verdeler).

Hoe lang staat een vloerverwarmingssysteem per dag aan?

Vloerverwarming is het meest efficiënt als het 24 uur per dag door middel van thermostaten de kamertemperatuur min of meer constant kan houden. Timers kunnen ingesteld worden zodat de gebruiker kan bepalen wanneer het systeem aan/uit staat of wanneer de kamertemperatuur gereduceerd kan worden (bijvoorbeeld ’s nachts).

Waar dient de verdeler geplaatst te worden?

De vloerverwarmingsverdeler kan in principe overal geplaatst worden. Het wordt echter aangeraden de verdeler centraal in huis te plaatsen zodat de benodigde hoeveelheid buis het kleinst is en een gebalanceerd systeem ontstaat.

Hoeveel buis is benodigd voor een vloerverwarmingssysteem?

In de meeste gevallen is er ongeveer 20 cm ruimte tussen de hartlijnen van de buis, waarmee ongeveer 5 meter buis per vierkante meter vloeroppervlak benodigd is. Een enkel circuit mag niet langer zijn dan 100 meter.

Waar dient randisolatie voor?

Randisolatie voorkomt zijdelings warmteverlies aan de rand van de vloer en creëert een expansieruimte voor een solide vloer die uitzet en krimpt door opwarming en afkoeling.

Dienen er remmers (vloeistof) gebruikt te worden in het systeem?

Ja, wij raden aan remmers te gebruiken in ieder verwarmingssysteem, inclusief vloerverwarmingssystemen, om onder andere corrosie en kalkaanslag te helpen voorkomen. Het energierendement van het systeem blijft hierdoor behouden en de levensduur wordt verlengd.

Kunnen buizen door middel van een koppeling verbonden worden en ingestort worden?

Hoewel Speedfit insteekfittingen onder bepaalde voorwaarden (neem hiervoor contact met ons op) ingestort kunnen worden, raden wij aan te voorkomen dat er een verbinding in of onder een vloer gemaakt moet worden.

John Guest heeft voor de vloerverwarming een meerlagen Polybutyleen buis ontwikkeld. Deze is speciaal gemaakt van zachte materiaal met weinig geheugen. Dit zorgt voor een flexibele systeem. De Layflat buis heeft een diffusiedichte barriere dat het indringen van zuurstof tegenhoudt. Gekeurd door British Gas voor wateraansluitingen in open en gesloten centrale verwarmingsystemen. Download de folder hier.

De grotere flexibiliteit van de nieuwe JG Speedfit Layflat Polybutyleen barri�re buis zorgt voor een makkelijk en zorgeloos verwerking van het vloerverwarmingssysteem.

Flexibiliteit: de buis is ideaal bij het monteren van lange lengtes. Het zachte materiaal is hierin een groot voordeel. Het beugelen van de buis is een eenvoudig klusje.

Makkelijk hanteerbaar: de buis blijft bij het uitrollen recht en plat liggen. Het zachte materiaal heeft een geringe geheugen. De buis springt dus niet terug naar zijn originele stand.

Zuurstofdichte laag: de diffusiedichte buis heeft 5 lagen met in het midden een gekleurde zuurstofdichte barri�re. Deze laag voorkomt het binnendringen van zuurstof in het systeem en reduceert hiermee het corroderen van metalen componenten.

Alle buizen en fittingen van John Guest Speedfit worden geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk.

De lage thermische conductiviteit zorgt ervoor dat de Speedfit buis koel blijft aanvoelen (dus veilig) wanneer er warmwater doorheen stroomt. Het gebruik van JG Speedfit steunhulzen wordt geadviseerd.

Kenmerken van de Speedfit Layflat buis:

  • Ligt plat, blijft plat liggen en is uiterst flexibel
  • Makkelijk hanteerbaar en ideaal voor het verbinden van lange afstanden
  • Geschikt voor centrale verwarmingssystemen
  • Lichtgewicht en flexibel
  • Loodvrij en niet-giftig

Verkrijgbare maten Layflat BPB-buis, kleur wit.

Buismaat, verpakking Artikelcode verkoopprijs**
10mm, rol 50 meter 10BPB-50C-DG* 114,00 euro
15mm, rol 100 meter 15BPB-100C 214,71 euro
15mm, rol 120 meter 15BPB-120C 287,10 euro
15mm, rol 150 meter 15BPB-150C 360,00 euro
15mm, rol 25 meter 15BPB-25C 59,70 euro
15mm, rol 300 meter 15BPB-300C 718,50 euro
15mm, rol 50 meter 15BPB-50C 114,00 euro
22mm, rol 25 meter 22BPB-25C 107,40 euro
22mm, rol 50 meter 22BPB-50C 213,00 euro
* 10mm donkergrijs
** Prijzen 2013 per VPE, excl. BTW en porto. Prijs- en typefouten voorbehouden.

Deze pagina wordt nog verder aangevuld met extra informatie over dit onderwerp. Bent u geïnteresseerd dan kunt u alvast met ons contact opnemen.


Meer informatie over het John Guest vloerverwarmingssysteem op aanvraag.

Adresgegevens

Easy-Fitt

Easy-Fitt Installatiematerialen
Celsiusstraat 20
1704 RW Heerhugowaard
Nederland
tel. +31(0)72-5345070
info@easy-fitt.nl

Betaalmogelijkheden
iDeal
PayPal
Bancontact
IBAN
Advies nodig?

Bel ons op +31(0)72-5345070
Of stuur onze klantenservice een email.

Erkend leerbedrijf Erkend leerbedrijf

Op alle transacties zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing
Copyright © 2009 - 2020 - easy-fitt.nl